Söker du lite förändring i livet? Livscoachen kan hjälpa!

Du har väl inte missat att vi har tagit fram en liten email-kurs på temat personlig utveckling tillsammans med företaget Froda? Här på bloggen intervjuar vi experterna som har delat med sig av sina tips hur man minskar stressen, förbättrar självförtroendet, når sina mål och mår bättre. Idag intervjuar vi livscoachen Manda Rydberg som driver företaget Greatnessboost.

Processed with VSCOcam with hb1 preset

Livscoachen Manda Rydberg

Vad är din bakgrund och vad jobbar du med idag?

Jag har alltid fascinerats av psykologi och studiet av mänskliga tankar och beteenden! Efter en internationell karriär som konstspecialist skolade jag därför om mig inom motivationspsykologi. Jag är nu utbildad beteendevetare och diplomerad livscoach. Jag coachar kvinnor att, precis som jag, kickstarta sitt drömliv! Jag har skapat varumärket GreatnessBoost inom vilket jag skriver artiklar, föreläser och coachar.

Vad hjälper du människor med?

Jag hjälper mina klienter att se sin sanna potential. När man väl insett att de gränser man har är sådana man själv skapat så kommer ens liv förändras ganska snabbt. Att få coacha någon till den insikten är anledningen till att jag grundade GreatnessBoost, att se mina klienter förverkliga sina mål är för mig ett drömjobb. 

Vad är det vanligaste problemet som människor kommer till dig med?

Gemensamt för de som vänder sig till mig är att de vill ha en förändring av något slag. Oftast handlar det om en förändring i relationen till andra eller sig själv. Situationerna är väldigt olika (allt från karriär till kärleksrelationer), men ofta delar mina klienter ett omedvetet behov av att stärka sin självkänsla.

Hur arbetar du med klienter?

Jag använder många olika tekniker anpassade efter klientens situation och mål. Visualiseringsövningar är en klar favorit. De ger resultat väldigt snabbt. Hemuppgifter i form av action-orienterade delmål är nästan alltid en del av coachingen. Det brukar vara väldigt mycket som händer med klienten mellan våra samtal.

Vad är fördelen enligt dig att arbeta med digitala möten via video?

Att det är så tidseffektivt och smidigt! Jag är verkligen en person som tror på att jobba smartare snarare än hårdare. Med digitala möten kan du lätt klämma in en coachingsession i ditt hektiska schema. Du slipper lägga tid på att ta dig någonstans, du kan bli coachad hemma i soffan, på jobbet eller om det uppstår en liten kris under semestern. Var som, helt enkelt!

Är det något som du tycker alla människor borde göra för att förbättra sin självkänsla?

Att komma till insikten att självkänslan inte är samma sak som självförtroende. Självförtroende är kopplat till vad du kan åstadkomma, som dina prestationer och din karriär. Självkänsla är din värdering av dig själv. Om du har god självkänsla respekterar du dig själv och dina gränser och du undviker att vara överdrivet självkritisk. Jag upplever att det är vanligt att många har en prestationsinriktad självkänsla, där man kopplar självkänsla med prestation. Mitt tips är att försöka lära sig skilja på dessa två för då kan du bygga upp dem separat. En god självkänsla är och bör inte vara beroende av prestationer.

Varför är det viktigt att arbeta med självkänslan och självförtroendet?

Därför att vår självkänsla och vårt självförtroende följer med oss hela livet och påverkar hur vi mår, agerar och vilka beslut vi fattar. Det finns inget som säkrar framgång mer än din egen syn på dig själv, ditt värde och dina förmågor.

Hur har området förändrats de senaste 5-10 åren? Ser du ett större intresse?

Jag upplever att detta alltid är centrala aspekter när det kommer till personlig utveckling. Det är kul att det kommer fler och fler vetenskapliga studier som bekräftar värdet av vissa metoder som tidigare har betraktas som lite hokuspokus, t.ex. hur visualisering kan göra att vi presterar bättre osv.

 


Manda erbjuder personlig coaching via Competencer. Du kan boka 15 min gratis introduktion med Manda om du vill få en uppfattning om hur hon kan hjälpa dig. Du bokar Manda här. Competencer har tagit fram en kurs i självutveckling tillsammans med företaget Froda. Froda är ett nytt företag som erbjuder en ny typ av företagslån som utgår från småföretagares vardag. Kursen är helt gratis och du hittar mer information här!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s